Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KI

Knize Ignor

18. 12. 2010 21:07
Rozborim domecek

Mistni ulice jsou v peci mestskych casti, ne magistratu. Takze i kdyby se z magistratniho financoval presun Mount Everestu k Vaclavaku, na financni tok mestskych casti na udrzbu to primy vliv nema. Ma to vlastne stejny vliv jako na toho vaseho traktoristu. Rika se tomu rozpoctove urceni dani.

0 0
možnosti
JP

Pšenda

10. 12. 2010 13:18
na hlavu

Srovnavat vesnici na jizni morave a prahu je ponekud padle nahlavu.

Srovnejte jak si poradili se snehem v Berline, Praze a Bratislave.

dalsi veci jsou penize za Opencard. Je nesmyslne porovnavat porizovaci naklady s provoznima nakladama. Nevim kolik stoji provoz OC a na druhou stranu ani nevim kolik by stalo porizeni komplet(od kostete, pres pluhy po nakladaky na odvoz snehu) strojoveho parku pro zimni udrzbu ulic.

Nebo jinak vam se to remca, kdyz si udelate ve skarpe vedle silnice hromadu snehu, kdezto prazaci si ho prehazuji ze silnice na chodnika zpet.

0 0
možnosti
MT

.MichaL

10. 12. 2010 11:28
offtopic

Jen tak pro zpestření, jak jsem si všiml tady na diskuzi, ale i jinde a venku mezi lidma - Praha je zasypaná a namrzlá, takže se Pražáci vzájemně vytlačujou ze sněhu, prohazujou cestičky, ale v zásadě moc NEREMCAJÍ - mám podezření, že jsou prostě za ten sníh rádi. Zato návštěvníci města, ti jsou samá stížnost:-)

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

10. 12. 2010 11:33
Re: offtopic

já bych se raději zeptal těch lidí, co v takové ulici bydlí. S několika jsem mluvil a nebyli moc nadšení, že namísto ulice mají vrstvu neodklizeného sněhu, po které se nedá takřka ani jezdit a jít jenom s obtížemi...:-)

0 0
možnosti
MT

.MichaL

10. 12. 2010 10:37
streetview

Tak mi to nedalo a na ty ulice jsem se mrknul přes streetview... a už chápu proč tam pluh nevjel a naprosto to schvaluju:)

1. projet tam pluhem bez odrbání poloviny aut je práce pro kouzelníka pokustóna

2. takových uliček je jsou v Praze stovky kilometrů a kdyby se uklízely, osobně bych to považoval za bezuzdné vyhazování peněz z okna. Jen tak pro zajímavost, ví tu někdo, kolik stojí kilometr jízdy pluhu? Kilometr posolení jednoho jízdního pruhu, naložení a odvoz tuny sněhu?

-

Mimochodem podobné uličky v Praze taky používám a přijde mi celkem ok, že v zimě je v nich sníh...

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

10. 12. 2010 10:43
Re: streetview

v těch uličkách se ani nesolí, ani nijak neodklízí, nic.

Když mluvíte o ceně, je to o kvalitě života, za co se utrácí:

Zbytečná kartička z plastu stála 880 milionů korun, jestli by nebylo lepší je dát někam jinam, co více zkvalitní život občanů... každá sranda něco stojí, ale jde o to, o čem ta sranda je. :-)

0 0
možnosti
P

PrezdivkaJizExistuje

10. 12. 2010 10:31
3 cm snehu

Kdykoliv nasnezi po cele republice a nekdo se zmini o Praze, hned se vsichni smeji a pripomenou Nohavicovo: "v Praze kalamita jak na Sibiri, 3cm snehu a u Muzea 4". A vy si ted stezujete na snih v Praze? Tak uz si to prosim ujasnete, jak to tedy je!:-)

0 0
možnosti
VK

bloger-Vladimír Kroupa

10. 12. 2010 10:13
.

Souhlasím s Liborem M. Ne že by mně ten bordel v Praze neštval, ale to s auty parkujícími a znemožňujícími úklid je svatá pravda, se kterou se dá jen těžko něco dělat. Navíc, je trochu rozdíl uklízet obec, nebo malé město a něco tak rozlehlého, jako je Praha...

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

10. 12. 2010 10:17
Re: .

odpovím steně, jako Liborovi M.: 

já vás chápu, ale v těch ulicích, kam se radlice nedostane, ten sníh sůl neviděl a to bylo několik dnů po jeho napadnutí a bylo minus 1 stupeň, to by ten sníh už pod solí dávno tál. Prostě tam ležel tak, jak napadl, jenom vznikaly hluboké brázdy od aut.

0 0
možnosti
OU

10. 12. 2010 9:56
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

10. 12. 2010 10:17
Re: boční ulice

já vás chápu, ale v těch ulicích, kam se radlice nedostane, ten sníh sůl neviděl a to bylo několik dnů po jeho napadnutí a bylo minus 1 stupeň, to by ten sníh už pod solí dávno tál. Prostě tam ležel tak, jak napadl, jenom vznikaly hluboké brázdy od aut.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

10. 12. 2010 9:40
A kam to ten pluh nahrne?

Nejspíš na chodníky. A jiný menší pluh z chodníků ke vchodovým dveřím a do sklepních okének.

Nakládat a odvážet na pole to nejde, protože jde o nebezpečný odpad plný ropných produktů a psích exkrementů. Ani do řeky se to nesmí sypat, protože jde o znečištění povrchových vod vodami odpadními.

Ale když to roztaje a odteče do kanálu, je to normální přírodní proces a nikdo za to nikoho nemůže popotahovat.

Buďte rád, že bydlíte v horách a ne ve velkoměstě.

0 0
možnosti
JD

pedr64

10. 12. 2010 9:40
dovedete si představit

že by v Praze na každých 5 ulic byl jeden traktor, tak jak je to u Vás v obci?

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4099x
autor také bloguje na téma objektové programování a modelování informačních systémů pomocí UML na

zive.cz

Seznam rubrik