Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kaktusak

28. 1. 2011 17:55
Odboráři se chovají kapitalisticky

Zvítězí ten nejsilnější. Vítězů se nikdo neptá, jestli svého úspěchu dosáhli "čestně", jestli si ho "zasloužili". To by byl socialismus, kdybychom si kladli podobné otázky.

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

28. 1. 2011 18:17
Re: Odboráři se chovají kapitalisticky

děkuji za příspěvek, ale myslím si, že na chování doktorů není nic socialisitckého ani kapitalistického, prostěpdali výpovědi. 

P.S: Vaše primitivní pojetí svobodné společnosti jako společnosti nečestností a podvodů, kde je dovoleno vše, je pro mne nepřijatelné. Přečtěte si , jaký je rozdíl mezi volným trhem a svobodným trhem.

   

0 0
možnosti
VK

VLAKR

28. 1. 2011 16:02
Zajímalo by mne

zda sám doktor Engel také podal výpověd. Pokud ano, nemůže se dožadovat toho, že odborářští šéfové nesmějí být propuštěni  - vždyt on podal výpověd sám.

0 0
možnosti
VR

varix

28. 1. 2011 18:09
Re: Zajímalo by mne

Nepodal!

Moc dobře ví, že jako orgánizátor akce DO by nikde místo nedostal a jako odborový fukcionář je nepropustitelný!

0 0
možnosti
M

masculine

28. 1. 2011 15:31
Naprostý souhlas a karma.

Odbory a jimi vedení lékaři zvolili velmi nechutnou formu vydírání. Pokud byl vydíranými učiněn ústupek, nesmí kapitulovat. Je na manažerech jednotlivých nemocnic, komu výpověď vrátí a kdo si půjde hledat místo na pracáku českém či německém.

0 0
možnosti
SG

strycek-Joe GmbH

28. 1. 2011 14:51
Prostě Vám sklaplo, Kravále

a to jste se zde velmi angažoval a házel na lékaře špínu. Vidíte vidíte, jak se do lesa volá, tak se z něho ozývá R^

0 0
možnosti
JH

Dalibor62

28. 1. 2011 14:56
Re: Prostě Vám sklaplo, Kravále

Tak nějak nechápu, proč by autorovi mělo sklapnout. Asi neznám historii jeho článků. Když mi to Strýčku Honzo s.r.o. objasníte, budu vděčen.

0 0
možnosti
PH

petrph

28. 1. 2011 14:51
co je na tom podivného??

Ona dohoda je dohoda-a ta ještě není uzavřena.

Nezapomeňte že ještě do včerejška se mluvilo o potřebných 3 miliardách, dneska nabízí stát jen 2 miliardy. Navíc, ty 3 miliardy byly jen jakýmsi úhrnem,konkrétně přeci šlo o konkrétní navýšení platů doktorům.někdo navrhoval na rovinu těm západním, ti střízlivější na trojnásobek průměrné mzdy. Tedy jako základní plat, a k tomu úměrně k tomu i stávající  zvýšené položky platu. (Asi by bylo hloupé a nikdo by to nepřijal, aby nastupující doktor ze školy bral od teď stejně jako  primář).

O tomhle, a o všem dalším se bude dlouho jednat a licitovat. Že součástí toho budou zcela určitě i podmínky za jakých se doktoři mohou vrátit na svá místa,je nasnadě.

:-)

0 0
možnosti
VR

varix

28. 1. 2011 15:38
Re: co je na tom podivného??

To se moc mýlíte! Podmínky, za jakých se mohou lékaři, kteří podali výpověď vrátit na svá původní místa, součástí té dohody nebudou a ani být nemohou!

Ona totiž většina těch nemocnic ani nespadá do kompetence vlády a krajským samosprávám nemůže vláda nařizovat, koho mají přijmout do pracovního poměru!

A není Vám to ani trochu divné? Nejprve strašení, že odchází a na západě na všechny čekají s otevřenou náručí a najednou podmínka, že všichni, co podali výpověď, musí dostat zpět svá původní místa?

0 0
možnosti
B

bofums

28. 1. 2011 14:41
Odboráři a lékaři.

Bude stále jasnější, že doktoři " naletěli" ! "Vůdcové " odborů nebudou těmi, kdo

pro lékaře, kromě štvaní, cokoliv udělají. Ještě měsíc- a budeme moci doktory

litovat, až budou opravdu nezaměstnaní. Ale : " kdo chce kam "-

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

28. 1. 2011 14:33
Naprostý souhlas

R^

0 0
možnosti
ÚNV

úplně nová Viktorka

28. 1. 2011 14:28
mě to fascinuje od samého začátku

I dvacetiletá holka, když je v zaměstnání nespokojená, sekne šéfovi výpovědí na stůl až ve chvíli, kdy má něco jiného. U lékařů se krásně ukazuje, že to bylo gesto podobné hysterickému výkřiku zhrzené milenky. Jsou hloupější než ta dvacítka? Jistě ne. Jen.....A vychcánkové se vezou....

0 0
možnosti
IH

tantemici

28. 1. 2011 14:15
Pane Kraval, díky za odkaz

na rozhovor s ředitelem FN Ostrava Němečkem. Velmi, velmi zajímavé.

Jinak já osobně bych si přála, aby skutečně řadě neempatických a arogantních "lékařů" bylo vyhověno a umožněno jim nemocnice opustit.  Každý z nás se s takovým namyšleným exemplářem dr.Cvacha nejspíš setkal.

Akorát se obávám, že ten který ředitel si zas nebude chtít podkopávat vlastní pozici a mít ve výsledku méně podřízených = že je raděj vezme zpět. Přeju tedy nemocničním ředitelům hodně osobní odvahy. Ten ostravský mě přesvědčil o tom, že jsou mezi nimi velmi schopní razantní pragmatičtí chlapi (a určitě i baby:o))).

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

28. 1. 2011 14:26
Re: Pane Kraval, díky za odkaz

Díky za příspěvek. Přitom paradoxní je, že ten "pragmatický" manažer je člen ČSSD :-)

0 0
možnosti
JH

Dalibor62

28. 1. 2011 14:11
To přece bylo od samého počátku jasné

i právnímu laikovi, kterým jsem já. Ovšem v národě, který dodnes nadává Klausovi za to, jak blbě investovali (lidé) do kupónové privatizace, místo aby doma za to nadávali sami sobě a venku drželi zobák. Ale ono je to těžké přiznat si, že jsem udělal chybu a jak vidět, tak pro lékaře to je těžké dvojnásob, protože se pokládají za druh nadlidí.

Každý, kdo se nad touto akcí zamyslel  hlavou, tak musel vidět, že to ja šance pro vládu jak zeštíhlit zdravotnictví a pro ředitele nemocnic jak se zbavit největších potížistů.

A co se týče výpovědi, tak za komunistů existoval paragraf zákoníku práce podle kterého pracovník, který po skončení výpovědní lhůty další tři dny se souhlasem zaměstnavatele pracuje, již není ve výpovědi. Tedy, jakoby výpověď vůbec neproběhla.

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4099x
autor také bloguje na téma objektové programování a modelování informačních systémů pomocí UML na

zive.cz

Seznam rubrik