Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

sir Hurnprey III.

18. 4. 2011 17:32
No ba

Nacista a antihumanista Matějka jen zkouší po Klausově příkladu čeřit vodu.

0 0
možnosti

šelma6005

18. 4. 2011 16:56
Hm..., nekvalitní výrobky

Pane Kravale, nekvalitní výrobky jen výjimečně maj na svědomí dělník u pásu či projektant v engineeringu. Nekvalita vzniká téměř vždy v samotných managementech firem, kteří ve snaze ušetřit kupují co nejlevnější materiál, což přirozeně vede k nekvalitním finálním výrobkům. Ušetřené peníze jednak zvyšují zisky pro management (pro koho jiného, že?) a jednak umožňují jít s cenou výrobků dolů. U technických výrobků se to nejčastěji projeví tak, že na jedné straně výrobek disponuje mnoha funkcemi, pro uživatele mnohdy nevyužitými, na druhé straně - spolehlivost a životnost = katastrofa.

Dále, způsob výběru nutně musel vést k tomu, co se děje, že díky předsudkům jsou mnohé handicapované skupiny pro které je nemožné sehnat práci, bez ohledu na to jak jsou profesně dobří. Moc vám přeji, aby jste se jednou dožil padesátky a víc; pak se s vámi už nikdo vážně bavit o práci nebude, poté co z jakéhokoliv důvodu ztratíte tu současnou. Asi se budete pak krapet jinak dívat na přirozený výběr!

0 0
možnosti

Host8

18. 4. 2011 11:56
Vidím to jinak,

nejde tu o žádné oranžové, hnědé, modré. To je kouřová clona. Tou hnací silou jsou silné finanční skupiny a ty budou sponzorovat a prosazovat kohokoliv, kdo podpoří jejich zájmy. Je to stát a lidé versus politici více či méně naklonění zájmovým skupinám. Ekonomika šla už dávno stranou. Šlo a stále jde o to, kdo urve víc, ať to ekonomiku stojí, co to stojí. Selekce se dá snadno provést zákony - někomu se přidá, jinému ubere, někomu se neponechají ani prostředky na léky a základní potřeby .

0 0
možnosti

Kolumbo

15. 4. 2011 21:20
nemáte pravdu -

pro "Lidstvo" by opravdu bylo lepší, kdyby byli všichni silní a zdraví. Ale pan Matějka nikterak  nenabádal k institucionálnímu odstrańování vetchých stařenek. On jenom řekl že ti, co prohlašují za vrchol humanity udržovat vetchou stařenku naživu desítky let třeba i v bezvědomí, by si měli svou verzi humanity i financovat. Protože  tu existují i jiné přístupy k životu - nepožaduju, aby mne někdo udržoval při životě ve špitále na kapačkách bez naděje na uzdravení, zvlášť když vím, že si tento luxus musím - oklikou přes odvody státu a pozdější odchod do důchodu - sám zaplatit. Ale nebráním těm, co to vidí jinak, dřít až do úmoru aby si v důchodu mohli dovolit zlaté berle a ve špitále houpací síť mezi umělými palmami.

0 0
možnosti

kaktusak

15. 4. 2011 22:56
Re: nemáte pravdu -

Ne. Ten článek byl především o chybějícím přirozeném výběru, což vede k degeneraci lidstva.

0 0
možnosti

kaktusak

15. 4. 2011 18:18
To je jenom propaganda,

tohle tvrzení "když ty něco potřebuješ od ostatních, tak musíš také něco poskytnout". Sami mocní se v kapitalismu tímto svým heslem neřídí a především oni se chovají jako paraziti. Využívají svůj stát, vybírají pro sebe daně, nechávají si zadávat státní zakázky a vyplácet dotace. Je to výhodné, tak proč by se měli chovat jinak? Pak se vina za jejich dluhy hází na kde koho, od socialistů až po Cikány.

Státní peníze by se neměly vyplácet soukromým firmám. Když buržoazie pořád opěvuje volný trh, jistě se bez nich obejde.

0 0
možnosti

Kolumbo

15. 4. 2011 21:22
Re: To je jenom propaganda,

běžte do háje i se státem! Soukromé firmy nepotřebují peníze od státu, pokud stát nebude potřebovat peníze od firem. Raděj vy prozraďte, co byste si bez státu počal - kdo by s vámi chtěl cokoli vyměnit!

0 0
možnosti

Dworkin

15. 4. 2011 17:56
Legrace?

To je absurdní humor. Aby se dneska člověk mohl přihlásit k humanismu, musí si vymyslet imaginárního nepřítele - tzv. pseudohumanistu - na toho nakydat špínu - a potom se teprve skromně přiznat k tomu, že by se rád choval jako člověk, přestože jinak uznává zákon tržního kyje a tesáku.

0 0
možnosti

cynický OBR

15. 4. 2011 18:18
Re: Legrace?

Jistě legrace. Takhle zní správná pravidla blogování:

* Bloger (s výjimkou blogera Kroupy, blogera Očadlíka, blogera Matějky, blogerky Diartové, a pár dalších vyvolených, seznam bude postupně doplňován) nesmí propagovat ani vyjadřovat rasovou, národnostní, náboženskou ani jinou nesnášenlivost vůči jednotlivcům či skupinám osob, obzvlášť pak vůči menšinám. Nesmí propagovat násilí a agresivitu jako prostředek řešení konfliktů. ;-D;-D

 

http://tinyurl.com/6gz7py9

0 0
možnosti

ladhela

15. 4. 2011 17:25
po přečtení

článku ,jsem  teprve  pochopila článek Matějkův.. pro Vás karma , článek je přesvědčivější  R^

0 0
možnosti

Italka_z_Francouzske

15. 4. 2011 17:00
Promiňte pane Kravál,...

ale sesmolil jste blábol. Původní Matějkův text je sice pro jedince, odpočívajícího na prachovém polštářku židovsko-křesťanské civilizace, poněkud těžce stravitelný, nicméně plně a zhola pravdivý...

0 0
možnosti

milan16647

15. 4. 2011 16:47
Myslím

myslím že tento způsob zviditelňování je poněkud nešťastný.Jukněte do Darwina a nemyslete si že se vás to co se tam píše netýká.:-)[>-]

0 0
možnosti

holcman

15. 4. 2011 16:24
Ty, Kravále, máš to moc dlouhý

Na druhý straně zas máš pravdu a v tom posledním odstavcu je to klapka!  Karmuju tě.    :o))

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS