Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VD

všd

5. 9. 2011 0:39
Jak toho chcete dosáhnout?

Kamery? Nebo větší počet policistů? Nebo zakládání domobran?

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

5. 9. 2011 13:41
Re: Jak toho chcete dosáhnout?

b) je správně, tedy větší počet policistů. A jestli chcete argumentovat, kolik to bude stát, tak dnes ty náklady budou desetkrát vyšší. BTW: Od toho policie přece je a je to její džob. :-)

0 0
možnosti
B

Brutvann

4. 9. 2011 17:06
Naprostý souhlas !

R^[>-]

1 0
možnosti
JS

Juraj 1

4. 9. 2011 15:45
Hodnota státu a jeho úspěšnost je v lidech

Ve fungujícím nedrahém státním systému, v zajištěné bezpečnosti komunální i firemní, ve vymahatelnosti práva u desetiletých spratků i třicetiletých finančních kouzelníků. Proto po 5O letech neúspěšné ideologie pomoci  nepřizpůsobivým  pozitivní diskriminací k přizpůsobení by se tato éra měla vyhodnotit, na jedné straně jsou miliardy, na druhé straně pár normálních romských rodin, které by zřejmě byly takové i bez pozitivní diskriminace, Jim stačí rovnost podmínek , možností a zákona.

Po detajlnějším zhodnocení které nemusí trvat leta, možná by stačily hodiny - je třeba zásadně změnit taktiku  vůči nepřizpůsobivým.

Strategie by měla být založena na podpoře rodin, kde jsou zaměstnaní, kde vychovávají děti ne pro kriminál ale pro normální samostatné fungování ve společnosti, stát by si měl konečně ZAČiŤ VÁŽIT TĚCH, Z JEJICHŽ PRÁCE A POTU ŽIJE. Právo, pořádek a nesmiřitelná reakce na jeho opak musí být normou. Jinak dojdeme tam, kam jsme nechtěli.Snad už to povede i některé politiky k činu

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

4. 9. 2011 15:55
Re: Hodnota státu a jeho úspěšnost je v lidech

srovnej Slovinsko x Kosovo, Švýcarsko x Bulharsko, JAR za bílé vlády a dnes, Litva x Bělorusko, Venezuela x Brazilie(nebo Chile), Japonsko x Severní korea....

STát musí programovaně dělat  VŠECHNO CO LZE PRO TY SLUŠNÉ, PRACOVITÉ, I KDYŽ NEHLASITÉ.

Musí státní systém, sociální podporu, školství, právo a policii přizpůsobit hlavně a jedině právě JEJICH POTŘEBÁM. MUSÍ to udělat především z hlediska vlastní sebezáchovy. Vše ostatní je druhotné.Pro  profit celého státu, tedy i těch druhých. Protože jinak  bude chaos, nebudou prachy na smysluplné projekty, postihne to nakonec i pijavice státu, protože nakonec nebude co sosat.;-)

Selucký

0 0
možnosti
B

bull004@seznam.cz

4. 9. 2011 12:51
Jak říkám,

stačí každý mezi etnický trestný čin trestat nejnižší sazbou 20 let a do půl roku je po problému. Když to mohlo fungovat při zapálení cikánského skladu kradených věcí, proč by to nemohlo fungovat obráceně? Cikáni si budu krást a přepadat mezi sebou, asi přestanou vychovávat děti větou, že kdo škodí gadžům, okrádá je, přepadá a zabíjí, je cikánský hrdina a celkově se situace uklidní. Pak jsem pro, trestat jakékoliv útoky na cikány velmi tvrdě. Ale není možné trestat jen jednostranně. To se lidi časem opravdu naštvou a spláchnou v jednom jak ty cikánské parazity, tak i ty slušné. A popravdě, pak mi ani těch slušných nebude líto, protože ani oni dnes nevystupují proti parazitům a vrahům ze svého etnika a stále je omlouvají.

4 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

4. 9. 2011 13:51
Re: Jak říkám,

k poslední větě jenom toto:

jak kdo:

http://www.romea.cz/index.php?id=detail&detail=2007_2898

1 0
možnosti
G

Gašpo_2

4. 9. 2011 12:42
Ak budete takto uvažovať

a pojdete ku koreňu veci, najskor dospejete k záveru, že minimálne polovica štátnej správy a podobné "agentúry" sú zbytočné. Logicky sa teda ponúka riešenie vyhádzať ich na dlažbu. Ale nemáte kde týchto ľudí zamestnať. Logicky namietnete, že živiť ich zo sociálnych dávok vyjde niekoľkonásobne lacnejšie. Máte pravdu. Lenže poďme v úvahách ďalej.

Ak budú títo ľudia žiť zo sociálnych dávok, výrazne poklesne kúpna sila a to postihne aj tých, čo pracujú v súkromnom sektore.Sposobí to utlmenie ekonomiky a bude menej peňazí na sociálne dávky. A špirála sa začne točiť smerom dole.

Čo z toho vyplýva?

Absurdita tohoto systému, ktorý nemá riešenie. Je schopný fungovať len s neustálym zadlžovaním a umelým tlakom na rast ekonomiky. Dospeli sme do finálneho štádia "letadla". Bez razantnej zmeny politického, ekonomického i monetárneho systému dospejeme nevyhnutne ku kolapsu. Je to prachsprostá matematika. Politici žiadne riešenie nemajú, ani nebudú mať. V podstate všetci len čakáme kedy to praskne.

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

4. 9. 2011 13:49
Re: Ak budete takto uvažovať

Myslím si, že se mýlíte, ekonomika není statická a byla by většinu z těchto lidí schopna absorbovat.

Hlavním předpokladem však je, aby se trh práce nepokřivoval různými zásahy státu, jinak řečeno, potřebné práce je na trhu dost :).

Myslím, že naopak teorie hladových zdí a rozbitých oken apod. vede do pekel...

0 0
možnosti

Thorbear

4. 9. 2011 11:18
Všechny tyhle "ochránce" vyhodit !

Za prvé - jsou neefektivní,jejich práce k ničemu nevede.Za druhé - nikomu z nich nejde o Cikány,bezdomovce aj.,jde jim pouze o vlastní teplá koryta bez jakékoli kontroly a výsledků.Jenom žvanit a hrabat tučné dotace.

3 0
možnosti
PZC

Pracant z Chánova

4. 9. 2011 10:55
Naprosto zbytečná agentura... ZRUŠIT... Šimáčka vzít za

límec a .. šup !!! Nebo ho odsoudit k bydlení mezi jeho kámošema, ať si trochu užije a hlavně se probere....RvRv

1 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4099x
autor také bloguje na téma objektové programování a modelování informačních systémů pomocí UML na

zive.cz

Seznam rubrik