Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Profík

26. 10. 2009 15:04
Každá strana má to své

Některá rozhazuje na sociálních výdajích, ale prakticky všechny rozhazují na dohazování výhodných kšeftů kamarádíčkům, na své vlastní spotřebě, na fízlování svých občanů. Dávky jsou znatelná částka, ale ne ta nejvyšší. V tomhle kontextu je volba kterékoli z těchto stran jen proto, že "nerozhazuje na dávkách jako ta druhá", stejně hloupá volba.

0 0
možnosti
V

Virus2

28. 10. 2009 2:54
Re: Každá strana má to své

Tak nějak. Navíc z dávek, a to i těch "rozhazovačných" profitují ve značném počtu ti chudší (i když o míře jejich "dostatečné chudosti" budou někteří pitomci ochotni vést nekonečné debaty :-/Rv. Ovšem u dálnic 2násobně dražších než v SRN či Rakousku, ta množina lidí z jejich výstavby profitujících bude výrazně méně početná, že ?;-O

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

26. 10. 2009 14:27
Nesharovat

Sharováním jídla to začíná, sharováním kluků to pokračuje a staropanenstvím to končí.

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

26. 10. 2009 11:25
děláme to takhle...

co nechceme sharovat - sdílet, máme uzavřené v plastové škatuli se jménem, co sharovat chceme, je volně v lednici.....;-)

0 0
možnosti
ŠM

s(h)arka

26. 10. 2009 11:26
Re: děláme to takhle...

jo a pití se nesharuje....kvůli oparům nebo chřipkám atd.....

0 0
možnosti
M

matlafous

26. 10. 2009 10:01
Díky...

Díky, velmi dobře napsané. R^ Už jen proto, že některé diskuse voličů a přívrženců socanů jesně ukazují, že vůbec nepochopli podstatu článku. ;-D

0 0
možnosti
MV

marka40

26. 10. 2009 7:54
A příště ještě

tu o Karkulce, ta je taky hezká. Vzhledem k tomu, že mám dvě vysokoškolačky, tak také vím, jak vztahy mezi nimi fungují. Takže, když jsou čtyři spolubydlící, nenechají se jednou jenom vyjídat, a už vůbec by nepřipustily, aby snědla jídlo té, která má alergii a potřebuje speciální stravu.  Mladí lidé jsou totiž ještě velice upřímní, a takové věci si vyřídí rovnou bez okolků z očí do očí!   Stejně nevěrohodně na mne působil i článek o paroubkově vysokoškolačce. Nezlobte se na mne, ale přijde mi to takové "vycucané z prstu".

0 0
možnosti
MV

marka40

26. 10. 2009 8:11
Re: A příště ještě

jo a ještě pro všechny, kteří mne teď budou lynčovat, že jsem taky paroubkova, tak NEJSEM. NIKDY, SKUTEČNĚ NIKDY, JSEM NEVOLILA ČSSD. Přesto na mne tento článek zapůsobil komicky. Ale, když už jsem se rozepsala, nejsou všichni voliči ČSSD jen lenoši, kteří chtějí žít z práce druhých. Znám ve svém okolí spoustu slušných, dobrých pracujíjích a pracovitých lidí, kteří nikdy nepobírali žádné sociální dávky. Ale protože je ODS zklamala, volí ČSSD. ODS sama svým chováním vhání voliče do náruče ČSSD.

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

25. 10. 2009 21:45
dík za dobrý web, takže trochu veseleji

http://mep.zverina.cz/647/cz/normal/tri-zadrhely-carla-volby-a-acka-poslancu/

:-)

oni jsou ti EU poslanci taky lidi, i když podle některých  bydlí v Utopii.

0 0
možnosti
Z

Zapata

25. 10. 2009 20:16
Věčné téma Paroubek?

To už nějak nechápu. Paroubek byl premiérem něco přes rok a je to už pomalu 4 roky, potom nechápu proč mu pořád připisujete všechny nešvary co se u nás dějí. Asi je lepší něčí neschopnost svést na někoho jiného. Jinak mně nic nenapadá.

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

25. 10. 2009 20:35
Re: Věčné téma Paroubek?

jde o volební sliby.

Ty jsou platné stále. :-)

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

25. 10. 2009 19:13
pro moloka

děkuji za váš příspěvek. Ale vše, co píšete o solidaritě, tam už je. Jak hodnotíte to, že někdo nemocnému s alergií sežere jeho jídlo, i když ví, že dotyčný nic jiného jíst nemůže? Takže jak je to s tou solidaritou a s kým má tady být?   

Jestliže se dá deseti lidem dávky, aniž by je potřebovali, ukradl se vozíčkáři vozík.

Tak to je s tou solidarituou alá současná ČSSD. Vozičkářů je totiž do voleb mnohem méně.  

0 0
možnosti
RJ

molok

25. 10. 2009 19:24
Re: pro moloka

Já vás chápu, ž vám jde o to, aby solidarita nebyla zneužívána. Ale v kontextu toho, že na sociální ochranu obyvatel (sociální dávky atd. mimo důchody) jde cca 45mld tj. 3% rozpočtu (zdroj MF ČR) a vzhledem k tomu, že je to jedna z nejmenších částek jak absolutně tak i relativně v rámci EU (zdroj Eurostat) mě spíše přijde úsměvné, že je toliko pravicových diskutérů, co se v nejrůznějších formách blogů neustále pozastavují nad tím, jak ČSSD rozhazuje dávky a jak mnoho lidí je bezostyšně zneužívá. Ale chápu to, ono se v tom docela ztratí to, že z té ledničky, která si říká státní rozpočet, si bere někdo daleko více jídla než příjemci sociálních dávek.  ;-)

0 0
možnosti
SBH

sir Bogart Humphrey

25. 10. 2009 18:33
paráda :-)

a ahoj:-)R^

0 0
možnosti
RJ

molok

25. 10. 2009 17:41
Mám rád tyto moralizující příběhy,

kdy autor jeho blízký nebo příbuzný je ten správný, poučený a druhá osoba je ta špatná, amorální. Jsou založené totiž na důvěře čtenáře v to, co autor píše a z čehož dedukuje rozhořčené závěry. Budu ale předpokládat, že vaše dcera má přesně takovou lenivou a nezodpovědnou spolubydlící (jistě voličku Paroubka, když už studuje ty levicové humanitní obory jak naznačujete). Lednička je dobrý příměr, také jsme na kolejích sdíleli jídlo a podobným zůsobem jsme si vypomáhali, když někdo neměl pečivo a nechtělo se mu do obchodu, druhý mu ho dal a naopak. Fungovalo to na principu velmi dobrého přátelství a důvěře a každému to někdy v nouzi pomohlo. A tak by měla fungovat i společnost, každý se někdy může ocitnout ve stavu, kdy si bude z ledničky potřebovat vzít. Aneb lepší sdílet jídlo a mít přátele než si na jídlo lepit svoje jméno a s nikým se nebavit (i takoví lidé na kolejích bydleli) ;-)

0 0
možnosti
RJ

molok

25. 10. 2009 17:51
Re: Mám rád tyto moralizující příběhy,

Jinak z druhého soudku tj. analogie malého společenství není zrovna nejvhodnější forma propagace pravicových myšlenek, protože právě malé společenství (rodina, spolubydlíci na kolejích atd..) přirozeně generuje "levicové" chování. Děti mají právo vzít si s ledničky jídlo bez toho, aby ho zaplatily apod. Tato blízkost lidí je přirozenost, která generuje v člověku  věci jako přátelství, důvěra, pomoc, spolupráce, ochrana slabšího, pokud by jsme to nazvali "levicovými" vlastnostmi, se vzdalováním se od malých společenství lidi naopak vytváří interakce s cizími často na základě konkurence, sebeprosazování, hlídání si svého majetku nebo třeba toho malého společenství = rodiny. Proto je pro člověka přirozené jak levicové, tak pravicové jednání a obojího by mělo mít s mírou a ideál je někde ve středu (Budha nebyl zas takový hlupák s tou zalou střední cestou ;-) )

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4099x
autor také bloguje na téma objektové programování a modelování informačních systémů pomocí UML na

zive.cz

Seznam rubrik