Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

Josef.cyrany

24. 10. 2009 7:43
Je neuvěřitelné, kam jsou někteří lidé schopní zajít.

Něčemu tak romanticky-moralizujícímu nemůže věřit ani žák základní školy, tedy doufám.

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

24. 10. 2009 8:54
Re: Je neuvěřitelné, kam jsou někteří lidé schopní zajít.

čemu věříte, je váš problém.

Možná máte problém s tím, čemu věří jiní, což by neměl být váš problém. :-)

0 0
možnosti
J

Josef.cyrany

24. 10. 2009 7:42
Roztomilá agitka.

Něco jako, jak pionýrka Nasťa poznala Stalina a jí překvapilo ,jak dovede být pozorným a příjemným společníkem.

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

24. 10. 2009 8:46
Re: Roztomilá agitka.

Statisticky zajímavý příspěvek.  Co myslíte, kolik mladých lidí vychovaných ve svobodné společnosti by takového nostalgického příspěvku bylo schopno?   Není už konečně čas vyměnit si tu vaši knihovničku,  Josefe? :-) 

0 0
možnosti
E

E.M.R.

24. 10. 2009 7:41
Naivně vymyšlený blábol !

Ani jsem to nedočetl. Rv

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

24. 10. 2009 8:17
Re: Naivně vymyšlený blábol !

vidíte, a to je asi špatně. Předpokládám, že k tomu, že to je naivní a vymyšlený blábol Vás dovedlo to, že v záhlaví je jméno vašeho idolu, takže jste prostě neměl důvod to číst, protože vše co mocného Jyrku nechválí tak je jasně blábol.

Protože jinak nechápu, proč byste to takto hodnotil, pokud jste tedy u zmíněného rozhovoru nebyl o čemž silně pochybuji.

0 0
možnosti
K

kaktusak

24. 10. 2009 2:25
Levice si klade za cíl lidskou důstojnost,

tedy aby se pokud možno každý mohl živit svou prací. Ale to není možné za situace, kdy si lumpenburžoazie rozkradla velkou část našeho národního bohatství.

0 0
možnosti
JB

OrpheusF1

24. 10. 2009 8:19
Re: Levice si klade za cíl lidskou důstojnost,

ale no tak, tomu sám nevěříte... levice si klade za cíl dostat se ke korytu po zádech těch, co se o sebe nemusí starat, aby si mohli nakrást všichni co nejvíc...

Ono pravice je na tom stejně o tom není pochyb... Ale každopádně zvyšování dávek a podpor a všech možných úplatků proč nemakat rozhodně nepovede k živení se svou prací. A o rozkrádání bych radši nemluvil. zatím kradli všichni co tam byli a obávám se, ž ese to hned tak nezlepší.

0 0
možnosti
V

vvv

24. 10. 2009 1:34
názor 5

Ostatně, můžete být rád, za "něco-jako-sociální-stát", v podstatě díky tomu se můžete cítit lepší než "ti chudáci" třeba díky své inteligenci a schopnostem. V případě nějaké anarchie by totiž vyhrál ten s většími svaly a větší bouchačkou.

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

24. 10. 2009 1:38
Re: názor 5

jestli jste z mého článku pochopil, že volám po anarchii, tak jste vedle. :-) 

0 0
možnosti
V

vvv

24. 10. 2009 1:31
názor 4

Bez ohledu na to, jaká Marta je, mi přijde férové ji alespoň říct, co mi vadí (chci v noci klid, sdílení se zruší, ale nemusím ji zrovna urazit pracku, jsem člověk a ne zvíře) a pokud se nedohodneme tak adios. Lepší než se prostě sebrat a vypadnout, pokud to je alespoň trochu kamarádka a ne někdo uplně cizí.

A co se mi opravdu nelíbí, je Váš poslední odstavec, který označuje voliče populistických stran jako "rádoby chudáky". Mě se to nedotýká, jelikož nejsem levicového smýšlení, ale od vzdělaného člověka mi přijde dost ubohé házet takto lidi do jednoho pytle.

Každý člověk má právo na svůj názor (jakkoliv se Vám může zdát hloupý) a každý člověk se chová sobecky a vypočítavě. V ideálním světě nežijeme a nikdy nebudeme. Můžete se s tím smířit nebo se odstěhovat (ale jinde to lepší nebude).

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

24. 10. 2009 1:37
Re: názor 4

takže k vašim soudům, budu stručný: 

Jsou lidé, kterým něco můžete říkat stokrát a slušně, a nepomůže to. :-)

0 0
možnosti
V

vvv

24. 10. 2009 1:31
názor 3

Takže článek se jmenuje opravdu špatně. Paroubkova lednička je něco jako - "nadívaná holoubátka pro všechny", bez ohledu na to, že lednička je prázdná a nadívaná holoubátka si stejně zaplatíme sami, i když je nechceme (a navíc bychom měli spíše zaplatit nájem).

To, co jste tady popsal, je fungování každého státu, který má veřejné finance. Bez ohledu na to, jestli vládne pravice nebo levice. (to je jenom varianta přerozdělování s tím, že pravice je styl "odměna za zásluhy", kdežto levice spíše "všem stejně").

Vrátím se ještě trochu offtopic k článku: "Myslíš, že to vůči ní není blbý?" ... v kontextu "Proč jí něco neřeknete? ... To máš těžký...". Já si myslím, že je blbé a hodně slabošské neříct, co si myslím a za jejími zády ji pomlouvat.

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

24. 10. 2009 1:48
Re: názor 3

zaměnujete veřejné finance a sociální dávky , tady je řeč o  o dávkách - viz jinde.

Nemám nic proti nutnosti veřejných financí a státu jako takovému.  

Mimochodem, líbilo by se mi, kdyby se zrušila anebo výrazně omezila mateřská, nebo přídavky na děti apod. a tyto peníze by se daly na platy státních zaměsntanců (hasiči, lékaři ve státní nemocnici, učitelé apod.).

Takže proti financování státu nemám až takové výhrady, jaké mi přisuzujete.  :-)

0 0
možnosti
V

vvv

24. 10. 2009 1:30
názor 2

Nebo ano? Podívejte se na to takto - většina lidí přispívá do systému prostřednictvím daní. Kdo z vás si kontroluje, kolik peněz odvede na daních a podle toho čerpá? Příklad - letos jsem zaplatil x Kč na daních, takže můžu jít třikrát k doktorovi, pětkrát se svézt dotovanou MHD, můžu půl roku studovat na VŠ, ale už nesmím čerpat ten příspěvek na zateplení domu, protože tolik jsem na daních zase neodvedl.

Kdopak z vás to dělá? Nikdo. Dovolím si tvrdit, že každý, bez ohledu na to, jestli je "doleva" nebo "doprava", se snaží ze systému urvat maximum.

Představte si, že se schválí dotace 200 000 Kč pro každého, kdo si chce koupit nové auto. Vy si chcete koupit nové auto. Budete hrdina a tu dotaci nebudete čerpat, protože to je Paroubkův nekoncepční nápad? Kolik pravicově zaměřených lidí by tu dotaci nečerpalo, protože s ní přece nesouhlasili?

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

24. 10. 2009 1:43
Re: názor 2

stát se má v prvé řadě postarat o své zaměstnance, kteří vykonávají státní služby a o tyto služby. Sociálnost státu má být pro ty, kteří jsou buď postižení, nemocní apod. anebo ambulatntě o dočasně krátkodobě nezaměstnané. Jakékoliv další tzv. "sociálna" jsou klientelistickou vějičkou pro voliče.  

Ano, byl bych hrdina, šrotovné se mi natolik příčí, že bych jej nevyužil, a můžete si myslet, že jsem proto blbec (protože mám rád své zrcadlo).   :-)

0 0
možnosti
V

vvv

24. 10. 2009 1:30
názor 1

Ačkoliv jsem schematicky pochopil Váš článek, moc se mi nelíbí.

Tak za prvé. Nemám rád jednostranný černobílý pohled na věc. Marta je záměrně vykreslena negativně, nevím, co má společného schéma "lednička" s jejím studiem potažmo denním režimem.

Sdílení jídla v ledničce bylo snad dobrovolnou dohodou všech. Nevím jak přesně dohoda zněla, nicméně pokud se obsah ledničky stal majetkem všech, nevím co je pak špatného na tom, když kdokoliv příjde a vezme si, co zrovna potřebuje?

V tom případě není chyba v Martě, že sní sdílené jídlo, ale v principu existence tohoto sdílení.

Vysvětlete mi prosím, co myslíte tím "bez skrupulí vyžere druhému jídlo"? To je nesmysl. Ve sdíleném systému není moje a tvoje jídlo.

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

24. 10. 2009 1:50
Re: názor 1

Dáte-li deset dávek lidem, kteří je nepotřebují (a uměli by si sami na sebe vydělat), sebral jste vozíčkáři vozík. :-)

0 0
možnosti
MK

xkralik

23. 10. 2009 23:12
Výstižné

Ať to dá přečíst vyžírací spolukolejnici :-) A mimochodem název článku je výstižný.

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4099x
autor také bloguje na téma objektové programování a modelování informačních systémů pomocí UML na

zive.cz

Seznam rubrik