Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZF

Zubrsu

1. 2. 2010 15:42
Dal jste si s tím práci...

přehledně a srozumitelně vše sepsal, jedinou chybičku, kterou jste udělal....Obracíte-li se na voliče oranžové strany, nečekejte,že Vás někdo může pochopit. Jsou přece jenom obrazem svého tzv. politického vedení a pokud může Bohuš Sobotka být považován za ekonomického experta a Jiří Paroubek za dalšího exota co má určovat ekonomiku státu.....tak to máte marný, protože v "sexy mozcích" není pro pro tyto náležitosti patřičné místo, tedy podezření je takové, že toho prázdného místa je tam "fůra"!!

0 0
možnosti
M

marav

1. 2. 2010 15:37
autore - máte naprostou pravdu

Již dlouho tvrdím, že daň z příjmu je magořina- která se navíc dá zcela legálně a dle zákona minimalizovat- takže jakákoli vyšší progrese je jen blábol pro hloupější a závistivější část voličstva.  Jediný a nejprogresivnější způsob je zdanění spotřeby- tedy DPH a spotřební daně - eventuelně daně z nemovitostí a nějaká forma daně z luxusu (ale ta je sporná). Vyšší daně z hazardu . Cokoli jiného je kontraproduktivní.

0 0
možnosti
D

da.rock

1. 2. 2010 15:49
Re: autore - máte naprostou pravdu

Ono to zdaleka není tak snadné s tou minimalizací. Zvláště když Kalousek většinu vyjímek zrušil.

0 0
možnosti
D

da.rock

1. 2. 2010 15:21
Nepřímé daně

pochopitelně asociální jsou, protože přesouvají daňovou zátěž na nízkopříjmové skupiny obyvatelstva. Je celkem známou věcí, že čím je někdo bohatší, tím větší část své spotřeby realizuje v zahraničí (jachty, vily, lyžovačky, letadýlka, vrtulníčky atd...), případně peníze spoří a svou spotřebu tak odkládá. Náš stát z toho pak nic nemá a o peníze tak přijde dvakrát - poprvé kvůli snížení přímých daní těmto skupinám občanů a podruhé kvůli jejich odložené či jinde realizované spotřebě.

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

1. 2. 2010 15:28
Re: Nepřímé daně

1. Díváte se na to jednostranně, cizinci resp. zahraniční firmy přece také nakupují u nás . I my vyrábíme luusní zboží anebo máme dodávky do zahraničí.

2. Odložená spotřeba se jednou realizuje.Dnešní bohatí spotřebovaávají a jiní ukládají. Že bohatější člověk více spotřebuje je snad jasné a nebudeme se o tom přít. Já spíše píšu o tom, že samotný vysoký výdělek ještě neznamená "zdanění bohatých", ti jsou totiž jinde.

Zdanění spotřeby je podle mne spravedlivější než zdanění výdělku.

 

0 0
možnosti
JN

5alfa

1. 2. 2010 15:18
Ne, ne, ne ...

"Když tedy bude nutné zvedat daně, tak prosím nepřímé." Teoreticky by to bylo nejlepší ale prostě NELZE. Nežijeme ve zduchoprázdnu, pokud se DPH a nebo spotřební daně URVOU od okolních států, pak se bude jezdit nakoupovat ven, za hranice. A za benzín nakoupený za hranicemi.

Nelze vše teoreticky udělat správně, pokud bychom se stali díky vysokému DPH a spotřební dani na benzín a naftu - neprodejní široko daleko.

0 0
možnosti
I

Ilja.Kraval

1. 2. 2010 15:23
Re: Ne, ne, ne ...

souhlasím, ano, extrém není možný, ale rozptyl v EU tu ještě je:

Maximální pokud vím mají "socialistické" Švédsko a Dánsko  25 %.

0 0
možnosti
PJ

DarkSicek

1. 2. 2010 15:13
nechapu

DzPFO    2009 - 2.9mld   s mezirocnim poklesem o 6.3mld?  Neni tech 2.9 spis mezirocni pokles za rok 2009?

0 0
možnosti
H

hlavněmusíbýtsolidarita

1. 2. 2010 15:08
Pisateli, vovčané se Tebou zmást nenechají.:-*)

0 0
možnosti
E

editi

1. 2. 2010 15:06
A proč votravuješ levicové voliče.

Nabádej tímto svým článkem voliče pravice aby si uvědomili, kam to Topolánkova vláda se svým rozhodováním a hospodařením dovedla. ČSSD u vlády nebyla 3 roky a Topolánek dovedl se svou suito tuto zemi do pěkných houen.;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4099x
autor také bloguje na téma objektové programování a modelování informačních systémů pomocí UML na

zive.cz

Seznam rubrik