Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

sonic

15. 4. 2011 11:02
Prosímvás

Přečtěte si příště daný článek, než jej budete komentovat. Pan Matějka samozřejmě nic takového nepíše.

0 0
možnosti
SHI

sir Hurnprey I.

15. 4. 2011 12:35
Re: Prosímvás

Matějka jako vždy řekl jen to A a to nelichoticé B milostivě zamlčel. Ale tak to dělá vždy. Se svým podnikáním, se svými dluhy, se svým úpadkem.

Mimochodem pod jeho blogem padlo, že on sám není ani chytrý a ani silný a že by nejspíš by pro společnost bylo lepší, kdyby ... :-/

Ale uznávám, vlastně nepsal o nepřežití, psal o přežití.

0 0
možnosti
PH

petrph

15. 4. 2011 10:15
pravda je někde uprostřed

Ekonomika nemá být hra s jednoduchými pravidly,naopak může optimálně existovat pouze v jasně definovaném právním prostředí, kde se na předem známá vyhlášená pravidla spolehnout a dovolat se jejich dodržování.Asi si představte, kdyby odběratel odebral zboží a pak ho nezaplatil.Nebo naopak,odebral zboží,zjistil že je nekvalitní a nemohl ho reklamovat.Spoléhat se na neviditelnou ruku trhu (tedy že k onomu výrobci už nakupovat nepůjde a naopak neplatícímu odběrateli nikdo nedodá),je asi dost málo.Podobně si lze představit že podnikatel(v zájmu snížení nákladů) vypustí nebezpečný sajrajt do řeky,nebo doveze zdraví nebezpečné výrobky a tady je,bez nějaké regulace či povolení prodává.Určitá regulace je nutná i u zaměstnanců.Asi není záhodno aby majitel "smluvně "oznámil zaměstnancům "kdo neudělá normu na 150%,bude propuštěn.Kdo nebude dělat 14 hodin denně.Kdo onemocní.Kdo vstoupí do odborů.Žena která otěhotní,poletí..

Jde skutečně o tu Mirku(resp. Míru)omezení,které si jako společnost určíme

0 0
možnosti
TK

koutlosh

15. 4. 2011 14:52
Re: pravda je někde uprostřed

Na neviditelnou a všemocnou ruku trhu nevěřím, návrat do poměrů z průmyslové revoluce mne neláká... R^

0 0
možnosti
D

dam1

15. 4. 2011 9:54
Vase ...

... prirovnani s babkou v hledisti hodne kulha, takze souhlasim jen s prvni casti vaseho blogu. Ta druha cast je trochu zmatena, pravdepodobne jste Matejkuv clanek necetl dost dukladne nebo ho mozna spatne pochopil. Nezbyva mi tedy nic jineho, nez plne souhlasit s Matejkou a s vami jen castecne.

0 0
možnosti
IB

isabell

15. 4. 2011 9:49
...

Šmarjá, tak už li ákavé a lákající titulky se budou hodnotit?

A co ten váš? Jste si jist, že jste tam jméno kontraverzního blogera nedal z prachsprosté vypočítavost, proto, abyste přitáhl ke své myšlence co nejvíce čtenářů? :-/

Nadpis pana M. jste si navíc vyložil příliš přímočaře, já když někde vidím sousloví "bylo by lepší", hned mne napadne, že existuje více variant, než jen jedna, vás ne?

0 0
možnosti
FM

František Matějka

15. 4. 2011 9:39
A Vy jste mě...

...káral za nadpis? :-/ Ne bodyček stařence na schodech, ale ránu hokejkou přes ruce každému, který nás nutí pod sankcí strpět "pomáhat" zdravému chlapovi, kvůli čemuž nestihneme chytit stařenku padající ze schodů, milý pane autore.

0 0
možnosti
X

xena123

15. 4. 2011 9:37
je třeba pomáhat

ale na druhou stranu rachitická stařenka nemá na to, aby lezla na led a tudíž také nemůže očekávat medaili. Měla by se spokojit s místem v hledišti.

0 0
možnosti
VN

lomihnát

15. 4. 2011 9:25
Můžete si v tomhle podat s panem F.M. ruce.

20-2=18

Nadpis článku pana Matějky "Pro lidstvo by bylo lepší, kdyby přežili jen chytří, zdraví a silní.", i nadpis článku Vašeho "Pseudohumanismus, nacismus a František Matějka" je V PRVNÍM PLÁNU tahákem na čtenost.

Pan Matějka hned v úvodu tuto tezi z nadpisu podstatně omezuje, na váš článek zase budou klikat fandové a odpůrci ...

Ani nemusí dávat karmu, vyšplháte dnes vysoko.:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 75
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4099x
autor také bloguje na téma objektové programování a modelování informačních systémů pomocí UML na

zive.cz

Seznam rubrik